Comunicat de presa

Programari Online
Informatii Covid 19

Comunicat de presa

Relatii cu publicul ( 1970-01-01 )

Avand in vedere articolul tendentios aparut astazi, 17.02.2016, in ziarul Vrancea Media, cu titlul "EXCLUSIV. VACCINURI UCIGASE? 3 copii internati la Spitalul Judetean Focsani au avut simptomele celor din Arges! Unul a fost transferat de urgenta la Bucuresti, iar alti doi au fost dusi de parinti ieri la spitale din Capitala", Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani vine cu urmatoarele lamuriri:

In Spitalul Judetean de Urgenta "Sf Pantelimon" Focsani nu exista cazuri de copii diagnosticati cu Sindrom Hemolitic Uremic.

Referitor la faptul ca o fetita ar fi fost transferata de urgenta la Bucuresti, acuzand simptome asemanatoare copiilor din Arges, precizam ca in ultimile doua saptamani Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani nu a facut nici un transfer de copii catre spitalele din Bucuresti.
Singurul transfer facut in luna februarie a fost pe data de 01, la Spitalul Fundeni, a unui copil cu diagnosticul leucemie.

Referitor la cele 3 cazuri de imbolnaviri cu Sdr. Hemolitic uremic, pe care publicatia Vrancea Media le mentioneaza ca fiind inregistrate la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf Pantelimon" Focsani, precizam faptul ca in ultimii 3 ani, nu s-a inregistrat niciun caz de sindrom hemolitic uremic, acest sindrom fiind tinut sub supraveghere stricta de catre Ministerul Sanatatii, prin raportari saptamanale.

Pe aceasta cale, facem cunoscut populatiei judetului ca Spitalul Judetean de Urgenta "Sf Pantelimon" Focsani nu are niciun interes sa ascunda cazurile de imbolnaviri, din contra rolul institutiei sanitare este acela de a le diagnostica, de a le monitoriza, de a le trata si de a le raporta prin Serviciul de Prevenire si combatere a infectiilor nosocomiale catre Directia de Sanatate Publica Judeteana Vrancea.